У кімнатних умовах кавове дерево досягає у висоту до 1,5 м, карликовий сорт Nana - не більше 50 см.
Цвіте білими запашними квітками.
Кавовому дереву необхідно світле місце без прямих променів сонця. Також рослині необхідний свіже повітря, проте врахуйте, кава боїться протягів.
Температура. У весняно-літній період оптимальна температура змісту кавового дерева - 22-25 ° C. Взимку не переохлаждайте рослина, температура не повинна опускатися нижче 15 ° C.
Вологість повітря. Ця рослина тропіків любить підвищену вологість. Кава рекомендується регулярно обприскувати.
Полив. Рясний полив навесні і влітку. У проміжках між поливами верхній шар грунту повинен трохи підсохнути, приблизно на глибину 1 см. Взимку полив скорочують до 1 разу в 5-7 днів.
Підживлення. З весни до осені кавове дерево підгодовують добривом для азалій (або для сімейства рожевих) з частотою 1 раз в 2 тижні. Взимку рослину не підгодовують.
Пересадка. Пересаджують молоді рослини (до 3 років) щорічно навесні, більш дорослі рослини - 1 раз на 2 роки. Для грунту потрібен легкий субстрат з кислою реакцією: суміш кислого торфу, перегною і грубозернистого піску. Бажано додати кілька шматочків деревного вугілля. Горщик для пересадки повинен бути високий. На дно горщика обов'язковий дренаж.
Обрізка і формування. Кавове дерево в обрізанні і формуванні особливо не потребує. Необхідно тільки видаляти засохлі пагони і злегка обрізати надто довгі.
Цвітіння і плодоношення. Кавове дерево починає цвісти у віці 3-4 років. Квітки здатні до самозапилення, але час цвітіння недовгий. Зав'язалися плоди визрівають близько восьми місяців. У кімнатних умовах кави може цвісти 2 рази на рік. Тому якщо на кавовому дереві до наступного цвітіння плоди рекомендується прибрати, щоб не виснажувати рослина.
Розмноження. Рослина розмножують насінням і живцями. В якості субстрату використовують перліт або грубозернистий пісок. Насіння при посіві очищають від оболонки і поглиблюють в пісок на 2-3 см. Живці краще вкорінювати в більш живильному субстраті: парникова земля, дернова земля, пісок в пропорції 2:1:1. Для створення необхідної вологості черешки накривають прозорим ковпаком. Температура субстрату повинна знаходитися в межах 26-28 ° C.
Хвороби та шкідники. Кавове дерево може дивуватися щитівкою, павутинним кліщем, сажістий грибком.
Листя кави можуть знебарвлюватися, якщо грунт недостатньо кисла. Кавове дерево може захворіти, якщо температура вмісту падає нижче 10 ° C.
Цвіте білими запашними квітками.
Кавовому дереву необхідно світле місце без прямих променів сонця. Також рослині необхідний свіже повітря, проте врахуйте, кава боїться протягів.
Температура. У весняно-літній період оптимальна температура змісту кавового дерева - 22-25 ° C. Взимку не переохлаждайте рослина, температура не повинна опускатися нижче 15 ° C.
Вологість повітря. Ця рослина тропіків любить підвищену вологість. Кава рекомендується регулярно обприскувати.
Полив. Рясний полив навесні і влітку. У проміжках між поливами верхній шар грунту повинен трохи підсохнути, приблизно на глибину 1 см. Взимку полив скорочують до 1 разу в 5-7 днів.
Підживлення. З весни до осені кавове дерево підгодовують добривом для азалій (або для сімейства рожевих) з частотою 1 раз в 2 тижні. Взимку рослину не підгодовують.
Пересадка. Пересаджують молоді рослини (до 3 років) щорічно навесні, більш дорослі рослини - 1 раз на 2 роки. Для грунту потрібен легкий субстрат з кислою реакцією: суміш кислого торфу, перегною і грубозернистого піску. Бажано додати кілька шматочків деревного вугілля. Горщик для пересадки повинен бути високий. На дно горщика обов'язковий дренаж.
Обрізка і формування. Кавове дерево в обрізанні і формуванні особливо не потребує. Необхідно тільки видаляти засохлі пагони і злегка обрізати надто довгі.
Цвітіння і плодоношення. Кавове дерево починає цвісти у віці 3-4 років. Квітки здатні до самозапилення, але час цвітіння недовгий. Зав'язалися плоди визрівають близько восьми місяців. У кімнатних умовах кави може цвісти 2 рази на рік. Тому якщо на кавовому дереві до наступного цвітіння плоди рекомендується прибрати, щоб не виснажувати рослина.
Розмноження. Рослина розмножують насінням і живцями. В якості субстрату використовують перліт або грубозернистий пісок. Насіння при посіві очищають від оболонки і поглиблюють в пісок на 2-3 см. Живці краще вкорінювати в більш живильному субстраті: парникова земля, дернова земля, пісок в пропорції 2:1:1. Для створення необхідної вологості черешки накривають прозорим ковпаком. Температура субстрату повинна знаходитися в межах 26-28 ° C.
Хвороби та шкідники. Кавове дерево може дивуватися щитівкою, павутинним кліщем, сажістий грибком.
Листя кави можуть знебарвлюватися, якщо грунт недостатньо кисла. Кавове дерево може захворіти, якщо температура вмісту падає нижче 10 ° C.
Комментариев нет:
Отправить комментарий